Sidor

mars 13, 2014

Old Town, klassiska tidlösa herkläder med stil och workwearstuk...

Nu för tiden är det ont om klädföretag som tillverkar högklassiga herrkläder i tidlös stil med klassiska retroförtecken i Sverige då de flesta slog igen portarna för massor av år sedan. Det finns gudbevars framgångsrika mode / designerföretag som vänder sig till yngre människor och med tillverkningen utlokaliserad till fjärran östern, men dessa är helt ointressantaför min del. För att hitta den typen av kläder är det loppisar och framför allt England som gäller.

Ett av dessa engelska företag som hittat sin nisch är den engelska tillverkaren Old Town i Norfolk. De tillverkar herr och damkläder med klassiska förtecken och workwearstuk lokalt. När det gäller herrkläderna är det klassiska naturmaterial som gäller och de olika modellerna går att få i flera olika tygvarianter, som går utmärkt att kombinera med varandra. Det finns skjortor, tröjor, västar, jackor och kavajer m.m. att välja mellan, och allt i högkvalitativa material med omsorg om detaljer och utförande. Kan verkligen rekommenderas.
Du hittar deras hemsida här.

PS, Känner du till några svenska herrklädesföretag med välsydda plagg i klassiska material och med tillverkning i Sverige som jag missat, så tipsa mig gärna genom en kommentar.

Kavaj Borough i Tan Cotton Drill

Väst i Tan Corduroy

Fitzrovia Kavaj i Harris Tweed

Tröja Hemsby i Navy

Byxor med hög midja i Tan Drill (Spike Jonze’s nya film Her)

Kavaj Lounge i Tan Cord

Väst med rak underkant i Navy Serge

Marshalsea Kavaj i Khaki Canvas

Byxor med hög midja i Olive Corduroy

Overall Jacka i Grey Flannel

Vauxhalls Byxor i Grey Flannel

Kavaj Stanley i Grey Flannel 

Det blev mycket grå flanell så här i slutet, men det var för att visa att man kan få en enhetlig outfit om man väljer modeller sydda i samma tyg.


2 kommentarer:

 1. Anonym21:50

  Blev helt hänförd över bilderna på Old Towns kläder. Precis den stil jag brukar leta efter, men som regel förgäves. Någon som har tips på var man kan få tag på dom?
  Erland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erland,
   Är du i London så finns det en del av deras grejor hos Labour and Wait, annars är det nätet som gäller. För mig fungerar det via nätet, inga problem än så länge.
   LAB

   Radera