Sidor

december 30, 2012

Klipp på utförsäljning - Jeans, skjorta och kofta...

Jag lyckades hitta en del plagg på mellandagsrean nu i dagarna som jag är ganska nöjd med. Det blev en kofta i Fair Islemönster, en polka dot skjorta och ett par jeans i raw denim (stel denim som inte behandlats, utsatts för fejkat slitage, har enzymtvättats för att bli mjukare etc.). Jag föredrar att få ett personligt slitage på mina jeans över en utsträckt tid, och så får de en längre livslängd.

När det gäller koftan, så skulle jag hellre föredragit en slipover som går bättre att använda till kavaj, men man tar vad man får (om priset är rätt). Den är inte riktigt så blå som i bilden.

december 29, 2012

Stil och detaljer, mönster och färger - Stil för den mogna mannen...

Något som är viktigt för ens stil är hur man använder detaljer i sin klädsel, även hur man kombinerar mönster och lägger till färger.

För att öppna ögonen för olika möjligheter som står till buds, så är gatubilder en bra källa att ösa ur. Hur man experimenterar med färger i slipsar, halsdukar och andra tillbehör. Hur man vågar blanda olika mönster och material utan att vara låst av gamla klichér, och hur personliga detaljer kan inkorporeras i klädseln på ett lyckat  sätt.

Jag har varit litet feg i det mesta av ovanstående, men skall nu försöka att gradvis ändra på det det utan att det går över styr och ser affekterat eller helt fel ut. En snygg och ledig klädsel med stil, och som är åldersadekvat är vad jag är ute efter att få till.

Några av bilderna kommer från Tweed Run och några av bilderna är på kvinnor, också från Tweed Run. Anledningen till bilderna på damer är att de i allmänhet har en säkrare känsla för att blanda, plocka ihop och få till snygga kombinationer, som kan tjäna som underlag för egna lösningar och inspiration.









december 28, 2012

God Jul o Gott Nytt År från stilsökaren...

Jag missade att lägga in en julhälsning i bloggen, men bättre sent än aldrig. Jag dessbättre litet mer snö hos mig än hos tomten på bilden. God Jul o Gott Nytt År

december 27, 2012

Skor till våren - Bruna brogueskor är alltid snyggt och klassiskt...

Kan inte låta bli att titta litet framåt, och hålla utsikt efter ett par snygga skor till våren. Jag har litet ideér, men har inte bestämt mig än. Kanske dyker det upp något fynd nu när julutförsäljningen för höstens modeller dyker upp på nätet.

Bland de mest användbara skorna jag kan tänka mig är ett par snygga bruna brogueskor, som passar till det mesta i garderoben. De går bra ihop med en ledig klädsel som jeans, men skäms inte för sig och funkar lika bra om man är litet mer propert klädd. Det jag är mest intresserad av är ett par bättre randsydda engelska bruna eller tan (gulbruna) brogueskor från Loake, Joseph Cheaney, Grenson, Trickers, Crockett & Jones etc. Tidigare har jag främst köpt och använt mig av butiksskor, d.v.s skor som följer modets växlingar och som är tillverkade för att hålla någon/några säsonger och som därefter byts ut.

Jag tror det nu är dags att tänka om och satsa på kvalitetskor som går att använda i många år, som går att sula om och fräscha upp när behovet uppstår. Att de dessutom bara blir snyggare ju längre tid som går genom användning och patina, är en ytterligare bonus. Dessa skor kräver naturligvis att man sköter dom med putsning, underhåll och skoblock, något som det varit si och så med tidigare.

Några bilder på skor som jag tittat på och är intresserad av. Jag planerar att köpa det par jag väljer via nätet från England. Dels för det större utbudet i modeller och storlekar, dels för att spara 30-40% jämfört med de svenska priserna.

Den översta bilden är på Loake Chester Wingtip Brogue. Bilden snett upp till höger är på John Spencer Fullwing Brogue i Chestnut Scotch Grain.

Alden Fullwing Brogue
Cheaney Tenderden Toecap Brogue - Jack Reachermodellen.
Grenson Archie Commando Wingtip Brogue
John SpencerWingtip Brogue
John White Wingtip Brogue
Loake Braemer Wingtip Brogue
Crockett and Jones Scotch Grain Pembroke Wingtip Brogue
Loake Woodstock Toecap Brogue
Migliore Wingtip Brogue Loafers
Oliver Spencer Wingtip Brogue
Robinsons Andrew Jackson Fullwing Brogue
Grenson William Wingtip Brogue
Loake Severn Wingtip Brogue

december 18, 2012

Bill Murray bryr sig inte - Men ändå...

Bill Murray bryr sig inte, men ändå blir det på något underligt sätt rätt för honom.


december 17, 2012

Fair Isle slipover & tröjor - Klassiska, tidlösa plagg kommer alltid tillbaka...

Jag uppskattar när klassiska och tidlösa plagg kommer tillbaka efter att ha levt ett liv i skymundan, som det nyvaknade intresset för tröjor och slipovers med Fair Isle mönster. Bryr man sig inte om mode utan mer om stil, så har man förmodligen redan några Fair Isleplagg i sin garderob, och de är det perfekta komplementet till tweed under höst och vår.

En av mina söner hade fått upp ögonen för Fail Islemönstrade tröjor, och önskade sig en i present. Jag var ute och letade efter en i min hemstad nu i veckan, och besökte flera butiker utan framgång. På Brothers t.ex., visste inte ens vad en Fair Isle tröja var för något, det är så att man häpnar över personalens okunnighet. Jag har därför inkluderat några bilder.

Den övre bilden är från "Linen for Summer and Tweed for Winter", de två nedre är från Ralph Laurens höstkollektion för 2012.




Manlig gatustil (street style) - Bilder för ideér & inspiration...

Bild från ???
Bild från ???
Bild från Moon Tweed 
Bild från Park and Bond
Bild från Linen for Summer Tweed for Winter